Lytt til tekst
SØK MENY

1403 nye fagarbeidere i Vestfold

69 ble tildelt fag-/svennebrev og kompetansebevis på Holmestrand videregående skole. Foto: VFK
Onsdag 7. november ble Vestfold 1403 fagarbeidere rikere. I Holmestrand, Sandefjord, Horten, Larvik og Tønsberg var det utdeling av fag-/svennebrev og kompetansebevis.

Fylkesordfører Rune Hogsnes åpnet fag- og svennebrevutdelingen på Holmestrand videregående skole ved å fortelle hvor bra det er for Vestfoldsamfunnet, - næringslivet, bransjene og kommunene å få nye fagarbeidere.

– Gratulerer til alle nye fagarbeidere, dere er det behov for! Først og fremst handler det om en innsats fra dere fagarbeidere selv. Det er også god grunn til å takke alle faglige ledere og instruktører i lærebedriftene våre, ansatte i opplæringskontorene, partene i arbeidslivet, representantene i Yrkesopplæringsnemnda, fagpersonellet på fylkeshuset og alle de som bidrar i prøvenemndene for at så mange når sine mål, sier Hogsnes.

93 ulike fag

Det ble delt ut fag-/svennebrev eller kompetansebevis i 93 ulike fag. Seksjonssjef i Vestfold fylkeskommunes utdanningsavdeling, Anine Fischer Bjelland, forteller at det i noen fag er mange nye fagarbeidere. 

– De fagene som også i år har flest fagbrev, er helsearbeiderfaget med 242 fagbrev og barne- og ungdomsarbeiderfaget med 161 fagbrev. Deretter følger Tømrerfaget (89) Salgsfaget (82), Elektrikerfaget (62), Logistikkfaget (60), Renholdsoperatørfaget (41), Anleggsmaskinførerfaget (37), IKT-servicefaget (36), Matrosfaget (35), Bilfaget lette kjøretøy (35), Kokkfaget (32), Produksjonsteknikkfaget (29), Yrkessjåførfaget (27), Motormannfaget (26) og Rørleggerfaget (18), sier Bjelland.

Med et fag-/svennebrev har man sikret seg en profesjon og et yrke og kan bidra med kompetanse innenfor mange bransjer.

– Med et fag-/svennebrev kan man videreutdanne seg på fagskole, ta mesterbrev eller påbygg til studiekompetanse og fortsette på høyskole, sier Bjelland.

Hvordan bli lærebedrift?

Nye fag i fylket

Vi er så heldige å representere fem nye fag i år.

– I år har Vestfold fagarbeidere i nye fag som Kurvmakerfaget (1), Sjømathandlerfaget (1) Brønnfaget sementering (1) og Dimensjonskontrollfaget (1), sier Bjelland.

Mange arbeidsgivere og medarbeidere i private og offentlige virksomheter har bidratt i opplæringen av alle disse 1403 fagarbeiderne.

– Mange lærekontrakter lover godt for rekruttering av framtidige fagarbeidere, både her i Vestfold og i landet for øvrig, sier Bjelland.

Emneord: Utdanning