Lytt til tekst
SØK MENY

Et litteraturfylke som blir historisk

Fra venstre: Steinar Engeland, Mette Gjerdrum og Vidar Kvalshaug. Foto: VFK
I dag er det dialogkonferanse på Bølgen kulturhus i Larvik. Vestfold fylkesbibliotek har invitert deltakere fra Vestfold og Telemark for å diskutere «Litteraturuka i Vestfold inn i ny region». Hva skjer med litteraturfestivalen inn i et nytt fylke?

 – Med et nytt fylke i sikte, er det viktig å samle litteraturentusiastene for å skape enda bedre festivaler og konferanser til innbyggerne, sier Mette Gjerdrum, fylkesbiblioteksjef i Vestfold og Telemark.

Litteraturfestival for framtida

Litteraturuka i Vestfold har siden 1997 vokst seg til å bli en litteraturfestival av betydning, og er i dag den desidert største i vår region. Festivalen arrangeres hvert år, med arrangementer over hele Vestfold. Målet for dialogkonferansen er å belyse hva litteraturfestivalen vår kan være for den nye regionen Vestfold og Telemark, som blir en realitet 1. januar 2020.

– Vi ønsker å skape en litteraturfestival for framtiden og gode publikumsopplevelser for publikum i Vestfold og Telemark, sier Steinar Engeland, litteraturrådgiver i Vestfold fylkeskommune.

Litteraturfestivalen for 2019 blir den siste med nåværende geografi.

– Fra 2020 er Vestfold historie. Vi ønsker selvfølgelig å ha relevans for flest mulig, og da er det riktig å ha med litteraturaktørene for å tenke rundt det nye. Vi har fortsatt mål om å være den toneangivende litteraturfestivalen i regionene, sier Engeland.

Ønsker flere samarbeidspartnere

Rundt 40 deltar fra biblioteksektoren, forfatterstanden, kulturinstitusjoner og den delen av det frivillige kulturlivet i regionen som har fokus på litteratur. Dialogkonferansen vil være et viktig bidrag til arbeidet i årene som kommer.

– Dialogkonferansen er ikke en evaluering av historien, men en møteplass for å løfte blikket inn i framtida og drøfte nye muligheter ved inngangen til regionsammenslåingen. Vi ønsker gode idéer, kreative innspill og flere samarbeidspartnere, sier Engeland.