Lytt til tekst
SØK MENY

Enklere å si fra om svart arbeid

Mandag var arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget på rundtur i Vestfold for å høre om fylkets kamp mot arbeidslivskriminalitet og holdningskampanjen Medbyggerne

Hensikten med holdningskampanjen er å forhindre kjøp og salg av svart arbeid i byggebransjen ved å endre holdninger. Kampanjen skal gjøre det enklere å si ifra om svart arbeid og sette i gang tiltak fra myndighetene.

Vil bekjempe svart arbeid

Fylkesordfører Rune Hogsnes mener det er viktig å støtte det ansvarlige og gode næringslivet.

- Det politiske miljøet i Vestfold fylkeskommune er en av pådriverne til å bekjempe svart arbeid ved å være stor bidragsyter til Akrim og ved å bruke vår innkjøpsmakt aktivt. Ved å bekjempe svart arbeid, hjelper vi det ansvarlige og gode næringslivet som følger lover, regler, avtaler og betaler sin skatt. Jeg er glad vi kan stå sammen i Vestfold for å bekjempe useriøse aktører og dyrke de gode, sier Hogsnes.

Meld fra

Både privatpersoner og seriøse aktører kan kontakte skatteetaten, Arbeidstilsynet eller politiet for å melde fra om det de tror kan være svart arbeid. Kampanjen som har pågått i et år, har allerede tiltrukket seg 500 håndverkerbedrifter i Vestfold. Her er det 3000 biler som kjører rundt med Medbyggerne-logo.

Medbyggerne-kampanjen er en del av det større arbeidet Akrim Vestfold gjør. Akrim Vestfold er et samarbeid mellom offentlig sektor og næringslivet i Vestfold, og de jobber sammen for å gjennomføre tiltak for bekjemping av arbeidslivskriminalitet i byggebransjen.

Vestfold fylkeskommune har som et av tiltakene inngått avtale med Skatt Sør for å forhindre kriminalitet i forbindelse med byggeprosjektet nye Horten videregående skole.

Emneord: Akrim