Lytt til tekst
SØK MENY

Nå lanseres digital post i Vestfold fylkeskommune

​IKT-gjengen bak digital post er Ole Kristian Næs, Nils Krane Thvedt,  Solveig Lier, Kaare Brauti og Jens Bonde Rydhagen. Foto: VFK
Nå innfører Vestfold fylkeskommune digital post slik at det blir mulig å sende brev digitalt fra vårt sak og arkivsystem, Public 360.

Både innbyggere, bedrifter og offentlig sektor vil nå kunne motta digital post fra Vestfold fylkeskommune.

Digital post sparer miljøet

Digital post gir raskere og sikrere postgang, sparer miljøet og er totalt sett en rimeligere løsning enn brevpost. Frigjort tid kan benyttes til andre og mer interessante oppgaver. Mottaker får digital post raskt, uavhengig av tid og sted, og vil få samlet post fra offentlig sektor i sin digitale postkasse.

IKT-sjefen i Vestfold fylkeskommune, Jens Bonde Rydhagen har flere grunner til at digital post nå implementeres.

– Det handler om bedre tjenester til innbyggerne gjennom raskere og mer effektiv behandling av forsendelser og tilbakemeldinger, og det er i tillegg miljøvennlig. Dette har vi sett frem til å få på plass. Samtidig er det et resultat av samarbeid på tvers, fra flere områder. Ikke minst har det vært et godt samarbeid med dokumentasjonssenteret, sier IKT-sjefen.

Lansering 15. juni

Ole Kristian Næs jobber som rådgiver for IKT-prosjekt og utvikling i Vestfold fylkeskommune forteller om en løsning som oppfordrer til direkte samarbeid med kommunene.

– Løsningen åpner for effektiv dialog mellom saksbehandlere, både internt i egen organisasjon, og på tvers innen offentlig sektor. Når det går på saksnivå, kan vi samarbeide direkte med en kommune. Det sparer oss for tid, og kvaliteten i behandlingen blir bedre, sier Næs.

innfører Vestfold fylkeskommune digitalisert post slik at det blir mulig å sende brev digitalt fra vårt sak og arkivsystem, Public 360.