Lytt til tekst
SØK MENY

Nasjonal engasjement for byliv

Dette er gjengen som har jobbet på tvers for å få BYLIVkonferansen vellykket. Foto: VFK
Nå arrangeres den nasjonale BYLIVkonferansen i Tønsberg. Det er over 250 deltakere som møtes for å skape engasjement rundt byutvikling og byliv.

Leder av hovedutvalget for samferdsel og areal, Hans Hilding Hønsvall, mener det er viktig at aktører samles for å diskutere byen som unik møteplass og arena for handler og næring.

– Det er viktig og møtes på en slik læringsarena for å diskutere, se mulighetene og sammen løse utfordringene som er med på å skape byliv. Byen er en sentral arena for oss alle, og vi må lære oss å utnytte plassen enda bedre, sier vestfoldpolitikeren.

Byutvikling i sentrum

Dette er en smakfull meny for alle som jobber med byutvikling. Det fristes med dyktige foredragsholdere, workshops og debatter. BYLIVkonferansen skal løfte opp sentrale trender og trekk i byutviklingen, og deltakerne skal komme hjem med nye tanker og nyttig kompetanse til egen kommune.

Prosjektleder fra Vestfold fylkeskommune, Solveig Foster-Pilkington, er stolt over å kunne introdusere en konferanse som byr på muligheter for alle.

– Målet med konferansen er å vise at samarbeid lønner seg, alltid. Det vil si å være tidlig ute, ta strategiske valg, tenke utafor boksen og være framtidsrettet i byutviklingen. Sammen kan vi skape byer for mennesker, som det er godt å bo, jobbe og være i, sier en engasjert prosjektleder.

Over 250 deltakere

Konferansen er resultat av et tverrfaglig samarbeid internt og eksternt. Med på laget har Vestfold fylkeskommune Tønsberg Sentrum, BYLIVsenteret i Oslo og Tønsberg kommune. Det gjenspeiler også en bred deltagerliste, med både offentlige og private aktører fra ulike fagområder.

– Vi ønsker også at konferansen i seg selv skal være med å bidra til byliv i Tønsberg og derfor skal vi ut av konferansehotellet og innta byen, forteller Foster-Pilkington.

Bilder