Lytt til tekst
SØK MENY

Bokbad for barn

Barnebokforfatter Lars Joachim Grimstad får spørsmål fra elever fra Træleborg skole. Foto: VFK
Nå er det barna sin tur. Litteraturuka i Vestfold fortsetter med barnebokbad på Tønsberg og Færder bibliotek.

Litteraturuka ble etablert i 1997, og Vestfold fylkeskommune har vært eier og driver siden 2009. Folkebibliotek og kulturhus i alle deler av Vestfold fylles med litteraturarrangementer denne uka, og i dag var det barna sin tur på Tønsberg og Færder bibliotek.

Ivrige lyttere

Barnebokforfatter Lars Joachim Grimstad møtte i dag elever fra 6. trinn på Træleborg skole til bokbad på Tønsberg og Færder bibliotek. Grimstad har skrevet boka Egoland og er en bok om store hemmeligheter og små løgner, om egoisme, kjærlighet, ondskap - og verdien av å dykke etter småkrabber.

Forfatteren får mange spørsmål fra salen.

Hvor gammel er Finn (hovedpersonen i boka)?

– Oi, det har jeg aldri svart på før. Jeg har kanskje tenkt rundt 13 år. Jeg har ikke sagt i boka hvilken klasse han går i. Hva tenker dere?, spør Grimstad tilbake til salen.

At han er 12 år gammel.

 

Oversikt over programmet 

Aase Wivestad fra Vestfold fylkeskommune jobber med flere av arrangementene for barn under Litteraturuka.

– Litteraturuka byr på mye moro for både barn og for voksne. I dag var vi så heldige å få Lars Joachim Grimstad hit.barna stilte godt forberedt til å stille forfatteren gode spørsmål til en av bøkene han har skrevet, sier Wivestad.

Hvorfor har dere valgt Lars Joachim Grimstad på programmet?

– Vi fikk se han under Litteraturfestivalen på Lillehammer hvor jeg kjapt huket tak i han for å sikre han her også. Han er flink, sier Wivestad.

En god start for Litteraturuka

Med et bredt spekter av arrangementer, konserter og foredrag, har Litteraturuka slått an for alle innbyggere.

– Åpningen av Litteraturuka var på mandag, og det var helt fullt. Når det gjelder arrangementer for barn byr vi på totalt 11 under Litteraturuka. Neste barneshow er på torsdag 8. november kl.11.00 på Tjøme bibliotek, sier Wivestad.

Mer om Litteraturuka her.

Arrangementer fordelt på kommuner under Litteraturuka