Lytt til tekst
SØK MENY

Vil bidra til et godt skoleår

Vestfold: 1800 ansatte i videregående opplæring klare for årets skolestart. Foto: VFK
Hva kan ansatte i videregående opplæring i Vestfold fylkeskommune gjøre for å sikre elever et godt skoleår? Å gi et smil, sier miljøarbeider ved Re videregående skole.

1800 ansatte i videregående opplæring er invitert til dagens samling. Mange samarbeider om å gi ungdom en god opplæring, og derfor deltar også tillitsvalgte, opplæringskontorene, LO, NHO, Yrkesopplæringsnemnda og fylkespolitikere i hovedutvalget for utdanning.

«Livsmestring» for alle elever

Med tema for dagen «livsmestring i en digital framtid» er det viktig at alle ansatte i videregående opplæring bidrar til et trygt og lærerikt skoleår for alle elever ved Vestfoldskolene. Flere av de ansatte vet hva de kan bidra med for å sørge for et godt skoleår for elever ved skolen.

Hva kan du gjøre for at elevene rundt deg får et godt skoleår?

Dette er Ellen Rying. Hun er lærer i helse og oppvekst på Re videregående skole.

SVAR: Jeg mener trygghet og godt klassemiljø er viktig og at elevene føler seg sett i klasserommet. Jeg ønsker å vise at jeg bryr meg om de ved blant annet å lære navnene deres og vise interesse for ha de sier.

Se her  når din skole starter.

Dette er Trond Sørem. Han er lærer i maritime fag på Færder videregående skole.

SVAR: Nå har vi satsing på digital læring som jeg tror er et veldig godt utgangspunkt for elevene til å lære mer og å ønske og benytte seg av det digitale verktøy. Så må vi som lærere være gode støttespillere. Vi må sørge for at målene bli oppnådd i løpet av skoleåret som igjen fører til livsmestring.

Mer om en felles skolestart i Larvik her.  

Dette er Silje Rasting. Hun er lektor i samfunnsfag, religion, geografi og historie på Nøtterøy videregående skole.

SVAR: Det jeg kan gjøre for at eleven får et godt skoleår er å sørge for at alle føler seg sett hver dag og å sørge for at elevene er engasjerte og interesserte. Og for å lykkes med det må jeg prøve å inspirere elevene underveis i skoleåret.

  

Dette er Lisbeth Holdt. Hun jobber i administrasjonen med eksamen og vitnemål og inntak av elever på Thor Heyerdahl videregående skole. Hun sitter i prøvenemda for kontor og administrasjon. Hun reiser rundt i Vestfold når lærlinger skal ta fagprøven og møter mange dyktige kandidater.

SVAR: Det er mange elever som banker på oss og som trenger hjelp til forskjellige ting. Den menneskelige kontakten vi har på kontoret er gull verdt for elevene. Det ser jeg. Det er så mye man har lyst til å bidra med i samfunnsutviklingen.

Dette er Michel De Souza Sobrinho Costa. Han er miljøarbeider på Re videregående skole.

SVAR: Som miljøarbeider må jeg passe på elevene uansett hva de trenger. Jeg må gjøre mitt beste for at de har det bra. Så må jeg høre på hva alle har og si og kanskje det aller viktigste; gi elevene et smil hver dag.