Lytt til tekst
SØK MENY

Trenger flere taktekkere

På taket: lærling Arturas Andriekus, sensor Simen Jacobsen og prosjektleder David Raudberget. Foto: VFK
I tak- og membrantekkerfaget er det stort behov for flere lærlinger, og i yrket er det jobbgaranti. Nøtterøy videregående skole skifter tak, og fagprøven for lærling Anturas som taktekker har startet.

– Byggeskikken har endret seg

Vestfold fylkeskommune bytter nå tak på én av sine videregående skoler, Nøtterøy videregående skole. Nå har takentreprenøren en lærling som bytter tak som en del av fagprøven.

Fagopplæringssjefen i Vestfold fylkeskommune, Kristina Rabe ser at det mangler taktekkere i Vestfold-samfunnet.

– Det er et stort behov for taktekkere i Vestfold og i resten av Norge. Byggeskikken har endret seg endel de siste årene og arbeidsmarkedet melder at de trenger mange flere med denne kompetansen, sier Rabe.

Arturas Andriekus er 33 år og er læring i firmaet Komplett Tak AS i tak- og membrantekkerfaget.

– Tidligere hadde jeg ingen fag, men her har jeg fått muligheten til å fagprøven gjennom Komplett tak AS. Jeg liker denne jobben, og satser på at jeg består fagprøven, sier lærlingen.

Stiller krav til seriøsitet

Eiendomssjefen i Vestfold fylkeskommune, Christian Thorsen Egeberg sier Vestfold fylkeskommune stiller krav til seriøsitet i sine bygg- og anleggsanskaffelsere.

– Dette gjelder blant annet krav til lærlinger og fagarbeidere. Når vi ser at leverandører som Komplett Tak AS satser på fagutdanning av sine ansatte, finner vi det veldig gledelig.
Det vitner om at det har en effekt at vi som offentlige byggherre setter krav til fagbrev og lærlinger, sier Thorsen Egeberg.

Bli lærebedrift her. 

Takarbeidet på Nøtterøy videregående skole

Kontrakt med entreprenør Komplett tak AS ble inngått i oktober 2018. Kontraktsarbeidet er, med tillegg, nå på ca. 4,05 millioner. Da skiftes all eksisterende taktekking, bortsett fra på de siste tilbyggene fra 2010 og 2018. Taket blir også tilleggsisolert med i gjennomsnitt 30 cm som da totalt sett blir like bra som på et nytt bygg. Arbeidet startet opp i januar i år og er forventet ferdig i mai.

Her er en oversikt over fag i bygg- og anleggsfagene.

Emneord: Utdanning