Lytt til tekst
SØK MENY

– Det er min lidenskap

Lærlingstafetten: Lærling Aleksander Kragebøl (21) og GLH Maskin AS fullførte idag siste etappe av lærlingstafetten. Nå gis den tilbake til fylkeskommunen. Foto: VFK / Marita Nilsen
Lærlingstafetten er nå avsluttet. Aleksander Kragebøl er en av nå 670 lærlinger som har fått læreplass i Vestfold.

Gjennom årets lærlingstaffett har 180 lærlinger fått læreplass i Vestfold. 25 bedrifter har meldt seg som lærebedrifter i forbindelse med stafetten.

– Dette resultatet er vi kjempestolte av. Det er så fint å se hva vi kan få til når hele Vestfold-samfunnet jobber sammen. Vi skal alltid ha fokus på yrkesfagenes betydning i samfunnet, og i dag gleder jeg meg på vegne av hver og en nye lærling, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

Lærlingstafetten med ti etapper

Lærlingstafetten er et samarbeid mellom NHO, LO, opplæringskontorene i Vestfold og Vestfold Fylkeskommune. Stafetten har i løpet av sommeren hatt ti etapper. GLH Maskin AS tok siste etappen og leverte i dag tilbake stafettpinnen til Vestfold fylkeskommune.

– Vi ønsker å takke alle som har bidratt i årets lærlingstafett og til alle de fantastiske bedriftene som har lærlinger i Vestfold. Det er mange bedrifter i Vestfold samfunnet som jevnt og trutt tar inn lærlinger og bidrar til å utdanne fremtidens fagarbeidere, forteller Kristina Rabe, Fagopplæringssjef i Vestfold fylkeskommune.

Aleksander Kragebøl (21) er lærling i faget anleggsmaskin ved GLH Maskin AS. Etter et halvt år som lærling i bedriften, vet han hva framtiden vil bringe.

– Kjøre maskin. Min lidenskap er å jobbe med gravemaskiner. Det er alltid utfordringer på jobb, og ingen dag er lik. Når jeg er ferdig, er det i GLH jeg ønsker å jobbe, forteller en ivrig maskinfører.

Trenger du lærling?  

Fåtall får ikke læreplass

Fagopplæringssjefen understreker at arbeidet med å skaffe flere lærebedrifter fortsetter selv om lærlingstafetten offisielt er avsluttet for i år. 

– De som ikke har fått læreplass kan plasseres i lærebedrift fortløpende, så derfor fortsetter oppfordringen til Vestfold-bedriftene om å ta inn en lærling eller flere, sier Rabe. Hun oppfordrer også alle elever som er blitt kontaktet av skolen, bedriften eller opplæringskontoret, til å ta kontakt. Alle lærlinger vil få nødvendig hjelp og støtte.

Bedrifter som er nysgjerrige på lærlingordningen kan ta kontakt med Vestfold fylkeskommune for å få informasjon og veiledning. 

– De fleste bransjer melder at de kan ta inn flere lærlinger. Utfordringen kan noen ganger være matchen mellom elevenes ønske og næringslivets behov, avslutter Rabe. 

Åpning av lærlingstafetten.

Lærlingstafetten i Larvik

Lærlingstafettens etapper

1. DAVA Foods i Larvik. 

2. Sandefjord kommune i Sandefjord. 

3. Høyskolen i Sør-Øst Norge i Horten. 

4. COOP i Larvik. 

5. Sjuls Brudesalong i Tønsberg. 

6. Hof AUTO AS i Hof.

7. Christian Hagen reperasjon og vedlikehold i Holmestrand.

8. Smitt og Smule familiebarnehage i Ramnes.

9. Klippekroken i Andebu.  

10. GLH Maskin AS i Stokke.