Lytt til tekst
SØK MENY

En unik avduking

Grunnstainavduking på den nye Horten videregående skole. Foto: VFK \ Marita Nilsen
Vestfold fylkeskommune og Horten videregående skole møttes i dag for en unik seremoni. I dag var det avduking av grunnstein på den nye Horten videregående skole.

Fylkesordfører Rune Hogsnes åpner seremonien, og ønsker alle velkommen til grunnsteinavduking.

– Gratulerer med avdukingen av grunnstein for et fantastisk prosjekt. Det er ikke en grunnstein for et hvilket som helst bygg, dette blir vår mest moderne videregående skole, forteller fylkesordføreren.

Historisk avduking

Grunnstein er en milepæl i alle byggeprosjekter, som legges ned i grunnen av byggeprosjektet som et symbol. Grunnsteinen på den nye Horten videregående skole består av en stein hvor det er inngravert byggeår og opplysninger som indikerer når bygget er oppreist.  

Fylkesrådmann Øyvind Sørensen, forteller om en spesiell markering som skal være synlig for byggets levetid.

– Jeg synes det er fint å se at den nye Horten videregående skole har blitt et pionerprosjekt innenfor moderne og miljøfokusert skolebygg, som vi er svært stolte av. Dette er siste ledd av en større skolesatsing som startet med Thor Heyerdal videregående skole i 2009. Vestfoldungdommen har et godt samlet skoletilbud, også når det kommer til skolebygg, forteller fylkesrådmannen.

Fylkesordfører skryter av et godt samarbeid mellom politikere, administrasjon, næringsliv, dagens skole entreprenører og andre involverte om en ny og moderne skole.

– Dette er noe Horten by, lærere og elever har ventet på i mange år. Jeg har tidligere sagt at dere fortjener et slikt prosjekt, og da er det ekstra gledelig å se at bygget har reist seg, og at prosjektet er vellykket, forteller Hogsnes.

Her kan du se utbygging av den nye Horten videregående skole minutt for minutt.

Premieutdeling

Fylkesordfører gir heder og ære til elevene ved Horten videregående skole, og spesielt til elevene som har forsket på miljø og klima rundt byggeprosjektet.

– I den videre historiefortellingen passer det derfor bra at vi har fått med representanter for den nye generasjonen, elever fra Horten videregående skole, i forberedelsene til nedleggelse av grunnstein. Jeg vil gjerne takke elevene som har bygget kassen som grunnsteinen ligger i, sier fylkesordføreren.

Byggingen av Horten videregående skole skal være klar sommeren 2019.

– Grunnsteinen er i seg selv et symbol på dette flotte nye bygget, og på viljen til å satse på kompetanse, forskning og innovasjon som grunnlag for grønn verdiskaping, avslutter Hogsnes.

Berømmer fylkestinget

Fylkesordføreren berømmer også fylkestinget som var modig å gå for den høyeste miljøstandaren.

– Fylkestinget har sagt at dette skal vi klare, dette har vi råd til, og var samtidig krystallklar på at det skal ikke gå på bekostning av det aller viktigste med en skole, nemlig at dette skal være den beste læringsarena som det er mulig å fremskaffe, forteller Hogsnes.