Lytt til tekst
SØK MENY

Årlig markering for trafikkofre

Arrangert for 23. gang

Søndag 8. januar ble minnemarkeringen "Lys til ettertanke" arrangert på E18 i Vestfold for 23. gang. Fem lysende søyler mintes de fem personenen som omkom i Vestfold-trafikken i 2016. - Alle har et personlig ansvar

Lys til ettertanke er en årlig markering for å synliggjøre trafikkulykkene i Vestfold. Minnemarkeringen arrangeres for å vise respekt for de som har opplevd trafikkulykkene på nært hold.

- Dette er et viktig arrangement for å vise medfølelse for de som har mistet sine kjære i ulykker, men også viktig for å minne oss på at vi alle har et personlig ansvar når vi ferdes i trafikken, sier fylkesordfører Rune Hogsnes. En kveld til ettertanke

Arrangementet startet med at utdanningsdirektør Kjell Håkon Andersen spilte saksofon før leder for hovedutvalget for samferdsel og areal Hans Hilding Hønsvall ønsket velkommen til minnemarkeringen. Fylkesordfører Rune Hogsnes holdt også appell før fakkeltoget gikk fra Skjee kirke og ned til E18.

- Dette er en kveld til ettertanke. Alle lysene minner oss om at det også i 2016 ble mange skadde og fem drepte i Vestfoldtrafikken. Antall drepte i trafikken er lavere enn for noen år tilbake, men for oss som jobber aktivt med trafikksikkerhet er det kun 0 visjonen om at ingen skal bli drept eller alvorlig skadet i trafikken som gjelder, sa Hans Hilding Hønsvall, leder for hovedutvalget for samferdsel og areal da han åpnet arrangementet.

Etter fakkeltoget fortsatte arrangementet i Skjee kirke hvor blant annet samferdselsminister Ketil Solvik Olsen, fylkesmann Per Arne Olsen og pårørende Anne Tarasenko holdt tale.