Lytt til tekst
SØK MENY

Ikke bare bare å flytte inn på ny skole

Flytter inn: Stoler, bord, skjermer, maskiner, bøker, sofaer, pulter, dekorasjoner. Alt skal inn på den splitter nye skolen før skolestart 19. august. Foto: VFK
Nå er det fem uker til Horten videregående skole står klar for å ta imot elever for første gang. Innen den tid, er det mye som skal bæres inn på skolen og settes på plass.

– Flyttingen har nå pågått siden 12. juni. Vi overtok skolen 11. juni. Det er mange detaljer som skal på plass, men med god logistikkplanlegging i forkant har arbeidet gått greit så langt, sier rektor ved skolen, Gisle Birkeland.

Innreder med gjenbruk

Siden juni har skolen blitt innredet med alt en skole trenger. Rektoren på skolen legger ikke skjul på at dette er en sommer med lite ferie og mye bæring. 

– Siden skolen blir bygget som en miljøskole var det viktig for oss med gjenbruk på det som kan gjenbrukes. Skolen har skiftet ut både stoler og pulter kontinuerlig så de nyeste stolene og pultene fra Skippergata og Bekkegata flyttes over til ny skole. I tillegg er det mye utstyr og maskiner fra skolens utdanningsprogrammer som flyttes over, sier Birkeland.

Har det vært noen overraskelser underveis?

– Det har vært noe overraskelser i forbindelse med noen møbeltyper. I tillegg fant vi ut at vi trengte flere strømpunkter enn det som først var planlagt. Men med fremoverlente byggeledere og en serviceinnstilt elektroleverandør (ALT installasjon) gikk dette veldig greit, sier Birkeland.

Alle klasserom skal ha skjermer

Det blir fulgt en slagplan for hva som skal plasseres hvor på skolen i tur og orden.

– Det er klart det tar tid å montere nye møbler. I tillegg har skolen bestilt en stor videovegg som skal monteres. Den består blant annet av 1200 små skjermer. Alle klasserom og grupperom er i tillegg utstyrt med moderne skjermer, de fleste touch, sier Birkeland.

Det er et stort bygg med fire etasjer. Det er ikke alt det er plass til i heisen, slik at de største tingene må bæres opp den kjente spiraltrappa som er plassert midt på skolen.

– Det tyngste har vært maskiner på teknikk- og industriell produksjon (TIP) som veier flere tonn. Heldigvis er det ikke så lang vei inn for dette flytteobjektet. Det kan neste kjøres rett inn i garasjen på TIP. Det lengste har vært en whiteboardtavle på 4,5 meter. Denne måtte bæres opp spiraltrappa med flere mann, sier Birkeland.

Skolen åpner for elevene 19. august. De flere ansatte på skolen er tilbake 5. august. 

Hva er det siste som blir gjort og tatt på plass?

– Det siste som blir utstyrt er skolens kantine. Kantinestoler blir levert 5. august, avslutter Birkeland.

Bilder