Lytt til tekst
SØK MENY

22 elever fra Vestfold til skole-NM

Dette er deltakerne fra Vestfold som skal delta i årets skole-NM som arrangeres i april og mai. Foto: VFK / Charlotte N. Erikstad
Denne våren arrangeres skole-NM for yrkesfagelever i videregående skole, og 22 elever skal representere Vestfold i 17 fag. Se hvilke Vestfold-elever som kjemper om mesterskapstitlene.

Skole-NM er for yrkesfagelever i videregående skole, og konkurransene gjennomføres i ni fylker i løpet av mai og april. Det arrangeres konkurranser i 25 ulike fag, og konkurransene skal være med på å motivere gjennom mestring, og ved å gi praktiske og realistiske oppgaver.

– Yrkesfag er viktig for samfunnet og skole–NM kan bidra positivt både til rekruttering og omdømme for yrkesfag, sier Frode G. Hestnes (FrP), leder av hovedutvalg for utdanning i Vestfold fylkeskommune.

Vestfold fylkeskommune skal være vertskap for konkurransene i restaurant– og matfag, som skal gjennomføres på Greveskogen videregående skole 1. og 2. april. Det blir arrangert konkurranser i de ni fylkene i april og mai. 

Arrangeres for tredje gang

Norgesmesterskapet er et samarbeid mellom fylkeskommunene og World Skills Norway, og arrangeres for tredje gang. Bak World Skills Norway står NHO, LO, Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Konkurransene arrangeres rundt i hele landet, i Vestfold, Østfold, Aust-Agder, Oppland, Akershus, Hedmark, Telemark, Buskerud og Nordland.

Hensikten med skole-NM er å bidra til å øke interessen, statusen og rekrutteringen til yrkesfagene i den videregående skole.

22 elever representerer Vestfold

Det er 22 elever fra de videregående skolene som skal representere Vestfold i 17 ulike fag.

– Jeg gleder meg til å følge med på hvordan det går med deltakerne fra Vestfold og ønsker alle lykke til, sier utdanningsdirektør i Vestfold fylkeskommune, Lisbeth Eek Svensson.

Spente og motiverte deltakere

Labiba J. Magharbi fra Sandefjord videregående skole skal delta i frisørfaget. Angelica Høyer og Daniel Halvorsen fra Thor Heyerdahl videregående skole skal delta i ambulansefaget. Alle tre gleder seg og er spente.

– Det er en god sjanse for meg å få representere Vestfold, sier Labiba, som også ønsker å representere andre flyktninger som har kommet til Norge. Jeg skal prøve å gjøre en god jobb, sier hun.

Fra venstre: Labiba J. Magharbi (frisørfag), Angelica Høyer og Daniel Halvorsen (ambulansefag)Angelica og Daniel har akkurat vært ute i praksis i fire uker. Dette har vært god trening i forkant av skole-NM.

– Vi har også øvd en del. Resten av klassen vår har laget caser til oss og flere ganger i uka blir vi igjen etter skoletid og øver, forteller Angelica.

– Det er første gangen ambulansefaget er med i konkurransen, og vi satser høyt, avslutter Daniel.

Deltakerne som skal representere Vestfold i skole-NM i år er:

Skole

Elev

Fag

Melsom vgs

Natalie Barheim

Landbruk og gartner

Marius Flåten

Landbruk og gartner

Gjennestad vgs

Johanne Kalager

Anleggsgartner

Arne Hangerhagen

Anleggsgartner

Sandefjord vgs

Krister Saga

Automatisering

Domonik Maciej Ciesla

Automatisering

Robin Brekke

Industrimekaniker

Ulrik H. Evensen

Manuell maskinering

Labiba J. Magharbi

Frisør

Emma H. Johannessen

Salgsfaget

Horten vgs

Kristian Holmgard

Elektriker

Christian A. Skaane

Elektriker

Færder vgs

Andreas R. Bjørgan

Bil lakk/bil skade

Nanna J. Hansen

Bilfag lette kjøretøy

Greveskogen vgs

Jirawan Maneesai

Kokk

Nina Oppberget 

Servitør

Nøtterøy vgs

Bjørn A. Høiaas

Helsefagarbeider

Henrik Aas

Helsefagarbeider

Thor Heyerdahl vgs

Daniel Halvorsen

Ambulansefag

Angelica Høyer

Ambulansefag

Adrian Austad

Arbeidsmaskiner

Re vgs

Arne K. Kjeldaas

Anleggsmaskinfører

Emneord: Utdanning