Lytt til tekst
SØK MENY

150 000 kroner til årets TV-aksjon

Foto: www.care.no
Vestfold fylkesting vedtok i dag å gi 150 000 kroner til årets TV-aksjon. Årets aksjonsdag er søndag 20. oktober og de innsamlede pengene skal gå til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

TV-aksjonen er en årlig, riksdekkende innsamlingsaksjon som er blitt arrangert siden 1974. Aksjonen arrangeres av NRK og skjer i år i samarbeid med CARE.

Vestfold fylkeskommune har blitt oppfordret til å gi et bidrag til årets innsamlingsaksjon, og fylkestinget vedtok enstemmig å gi 150 000 kroner til CAREs arbeid.

Gir kvinner muligheten til et bedre liv

TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Årets TV-aksjon skal gi 400 000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i Mali, Niger, DR Kongo, Burundi, Rwanda, Palestina, Jordan, Afghanistan og Myanmar.

TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til et bedre liv, til å skape sin egen arbeidsplass, sin egen inntekt og til engasjement og deltakelse i politikk og i lokalsamfunnet. Dette skaper ringvirkninger for mer enn 1,5 millioner mennesker.

Emneord: Politikk