Lytt til tekst
SØK MENY

– Takk kjære Vestfold

Vestfold fylkeskommune: Fylkesordføreren takker Vestfold fylkeskommune for aller siste gang. Foto: VFK / Charlotte N. Erikstad
Det vakre fylkesordførerkjedet skinner for siste gang rundt halsen til fylkesordfører Rune Hogsnes.

– Det har vært et godt kjede, men nå skal det få hvile. Det hadde vært interessant om det kunne snakket og referert alt det har fått opplevd. Jeg tror de fleste da ville vært imponert over alt fylkeskommunen har vært delaktig i. Nå skal det få henge i et monter ved siden av bildet til alle fylkesordførerne i Vestfold, i fylkesrådhuset i Tønsberg. Det vil i ettertid bli husket som selve symbolet på vårt kjære Vestfold, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

Men fortvil ikke: ordførerkjedet skal, som fylkesordføreren, i glass og ramme og henges opp på veggen sammen med de andre tidligere fylkesordførerne.

Vestfold inn i historiebøkene

Ordførerkjede, i forgylt sølv og emalje, er smykket med 13 fylkesvåpen – gullkongekrona mot rød bakgrunn. Kongekronen viser den tette forbindelsen mellom Vestfold og kongeætten.

Nå byttes krona bort med det nye fylkesvåpenet. Bakgrunnsfargen blir fortsatt rød, med Klåstadskipet og akantus i gult. Det fremste symbolet på det nye fylket representerer arven fra vikingtiden, handelen med omverden, og det nye fylkets eksepsjonelt rike kulturarv.

Bilder