Lytt til tekst
SØK MENY

- Årets tildeling er gått til de ypperste talentene i fylket

Torsdag 15. juni var det utdeling av årets kultur- og idrettsstipender i fylkestinget.

- Nivået på søkerne var høyt. Årets tildeling er gått til de ypperste talentene i fylket, som med sine sterke prestasjoner og høye ambisjoner gjør dem til gode forbilder og ambassadører innen sine kunstuttrykk og idrettsgrener, sier leder av pris- og stipendkomiteen, Ellen Eriksen.

Gode forbilder og ambassadører

Kulturstipendet skal gå til studiereiser, faglig utvikling, og andre tiltak for utvikling av egen kunstnerisk virksomhet. Idrettsstipendet skal gå til videreutvikling av den enkeltes idrettslige ferdigheter, forberedelse og deltakelse i større mesterskap.

Årets mottakere av idrettsstipend er syklist Iver Johan Knotten fra Re, golfspiller Madelen Stavner fra Nøtterøy og roer Ask Jarl Tjøm fra Nøtterøy.

– Intensjonen med å dele ut idrettsstipend er å bidra til at unge, ambisiøse idrettsutøvere i Vestfold skal kunne nå sine målsettinger og samtidig være gode forbilder og ambassadører i de lokale idrettsmiljøene. De tre utvalgte utøverne har et særdeles høyt nivå og har store muligheter til å ta steget opp mot både nasjonale og internasjonale topplasseringer, sa Ellen Eriksen under tildelingen.

Årets mottakere av kulturstipend er musiker Linda Kvam fra Tønsberg og smykkekunstner Hege Osdalen fra Sandefjord.

– Intensjonen med å tildele kulturstipend er å kunne bidra til at både unge og etablerte kunstnere skal få mulighet til å fordype seg i eget fagfelt, innen ny kunnskap eller reise på studietur og skape nye nettverk som inspirasjon til utvikling av sitt eget kunstneriske yrke, sa Ellen Eriksen under tildelingen.

Linda Kvam underholdt også fylkestinget sammen med musiker og kollega Terje Johannesen etter utdelingen.

I år kom det inn 12 søkere til kulturstipend og 28 til idrettsstipend.