Åpning av biogass-fyllestasjon på Langgrunn i Horten 11. mai

Gå direkte til

Klimaminister Ola Elestuen skal åpne Vestfolds første døgnåpne public fyllestasjon for biogass. Datoen er 11. mai. Stedet er på Langgrunn ved riksvei 19 i Horten.
Fylling av en tjenestebil i Horten kommune Foto: Vestfold klima- og energiforum

Offisiell åpning ved klimaministeren

Horten kommune inviterer til offisiell åpning av biogass-stasjonen vår på Langgrunn. Klima - og miljøminister Ola Elvestuen står for den offisielle åpningen.


Vestfold satser på Biogass som drivstoff og Horten kommune er nå først ute med å tilby en døgnåpen, kommersiell fyllestasjon. Den nye biogass-stasjonen vår på Langgrunn er et knutepunkt for fergetrafikken og E-18.


Velkommen til den offisielle åpning av biogasstasjonen med klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Ordfører i Horten, Are Karlsen vil også holde en tale. Horten kommune stiller med noen av sine tjenestebiler, og etter åpningen blir det mulighet for publikum til å se nærmere på dem, samt stille spørsmål om biogass.

Biogass i Horten kommune

Horten kommune er deleier i Greve Biogass og «Den Magiske Fabrikken» utenfor Tønsberg. Biogassen i anlegget på Langgrunn er lokalprodusert og kortreist. Til fabrikken kjøres nemlig alt matavfall fra blant annet kommunene i Vestfold og Grenlandsområdet. Sammen med husdyrgjødsel fra det lokale landbruket omdannes dette til klimavennlig biogass, som fraktes tilbake til Horten.
I løpet av 2018 vil det være mellom 60-70 biogassbiler i Horten kommunes eie. Til sammen er det godt over 200 kjøretøy i regionen som går på biogass allerede. Vestfold er på offensiven, dette er sirkulærøkonomi i praksis.